Jump to content

Xperia Arc S w sieci Play

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 20h 4m

Posted 07 November 2011 - 20:46

Od 8 listopada w ofercie sieci Play dostępny będzie telefon Sony Ericsson Xperia Arc S. Poza debiutem pierwszego (?) następcy Arca zadebiutuje Emporia Telme C135. Telefon za "złotówkę" dostępny jest jedynie dla taryfy VIP w ofercie dla firm. Szczegółowy cennik na zdjęciu poniżej.

Attached File  cennik.JPG   112.96K   7 downloads

Jednocześnie biuro prasowe sieci Play poinformowało, że od 18. listopada z oferty wycofywane będą: Emporia V20 Talk, Nokia 3710 Fold, Samsung E1120, Samsung E1130B Solid, Samsung i5800 Galaxy 3, Samsung i8000 Omnia II, Samsung M8910 Pixon 12, natomiast od 21. listopada: Garmin Asus M10, HTC Touch Cruise II, HTC Touch Diamond II, Nokia 5000, Nokia 7100 Supernova, Nokia N79 i Nokia N86.

Źródło:

Please Login HERE or Register HERE to see this link!

#2 OFFLINE   piotr88010

piotr88010

Banned

• Banned
  • 353 posts

Posted 08 November 2011 - 06:50

strasznie dużo Szajsungów wycofali, i Nokii też dużo. Jeżeli operatorzy sieci komórkowych będą nadal dodawać do swoich ofert telefony Sony Ericsson to akcje Sony pójdą w górę í może kryzys się ím skończy...

#3 OFFLINE   sonyman

sonyman
  • User
  • 309 posts
    • Time Online: 13d 7h 54m
  • Kraj::
  • Operator: PLAY

Posted 08 November 2011 - 20:11

Moze troche odbiegne od tematu, ale sie wypowiem na temat PLAY.

To tak, maja zla logike postepowania z ludzmi tj. mam umowe w play i mam drozsze taryfy, pakiety internetowe o jakies 25%-30% od zwyklej osoby, ktora ma telefon na karte i nie ma zadnych zobowiazan z nimi. Ja musze dopilnowac terminow, miec caly czas aktywne konto itp. Nie ma zadnych fajnych promocji ( nie mowie o play na karte), a te co juz sa do jakis czas drozeja. Pyskujaca obsluga klijenta, ktora nie obchodzi to ze mam jakis problem... Zapytalem dlaczego podrozaly pakiety internetowe , a na karte nie, to odpowiedzieli mi, ze jak mi sie nie podobaja ich taryfy, zebym po koncu umowy (2 lata, pozdro) przeszedl na karte.

Bardzo drogie telefony, na mix glownie.
Bardzo slaba dostepnosc telefonow, przez 2 miesiace nie mieli mojego na magazynie w calej Polsce.
Sprawdzanie wlaczonych uslug, to juz porazka, zebym musial przelaczac sie miedzy 5 roznymi menu,zeby sprawdzic dostepne mb...
Oczywiscie jest mozliwosc on line, ale logowania, hasla- weryfikacjie, lub przez telefon on line, ale na opcjiach konfiguracyjnych "internet", nie da sie polaczyc.
Nie mowiac o tym, ze to menu ww. pojawia sie w niezlych opuznieniach.

Jest jeszcze kilka wad, ale juz nie chcialo mi sie tluc w ta klawe.
Posted Image
Posted Image
Posted Image

#4 OFFLINE   NightRider

NightRider

Master Of Darkness

• User
  • 104 posts
    • Time Online: 11d 13h 46m

Posted 09 November 2011 - 01:13

Ostatnio słyszałem w salonie play od w miarę kompetentnej osoby, że na początku nowego roku mają wejść do oferty jeszcze 2 modele Sony Ericssona. Zapewne będzie to Ray i Neo V i Jak dla mnie całkiem możliwe i coś czuje, że wejdą nawet wcześniej np. z  jakąś promocją świąteczną.

sonyman - Co do sieci play jestem zadowolonym klientem już od 2 lat. Miesiąc temu przedłużałem umowę abonamentową i jak dla mnie ich oferty były i są bezkonkurencyjne, a przynajmniej przy abonamencie i karcie. Mixy są raczej nieopłacalne w każdej sieci, już kiedyś musiałem się męczyć w erze i było dokładnie tak jak piszesz tzn. drogie pakiety itp. a w tak taku wszystko taniej i tylko czekałem aż się skończy umowa. No ale jakby nie było czy to mix czy abonament w cenę wliczony jest też koszt telefonu dlatego też muszą sobie to jakoś odbić. Do internetu play ma specjalne taryfy internetowe w abonamencie, więc jeśli ktoś nastawia się na internet to powinien skorzystać właśnie z takich ofert, sam mam all inclusive max 85 i przez miesiąc bardzo ciężko to wszystko wykorzystać :)  Na dostępność telefonów się również nie zawiodłem już 2 telefon miałem od ręki. Play24 kodem fakt nieraz wywala jakiś błąd itp. i do tego trochę trzeba po tym chodzić żeby gdzieś dojść ale można rozwiązać problem wchodząc bezpośrednim kodem do funkcji, do tego dla androida jest aplikacja Play24 i przez www też nie jest źle i nie widzę tam jakiś trudności w obsłudze, chociaż mi to już i tak zbytnio niepotrzebne bo nie muszę się martwić, że coś nabije i sprawdzać albo coś włączać itp.

Posted Image

#5 OFFLINE   sonyman

sonyman
  • User
  • 309 posts
    • Time Online: 13d 7h 54m
  • Kraj::
  • Operator: PLAY

Posted 09 November 2011 - 16:29

W w595 mialem play24 ( w przegladarce sie otwieralo), ale dzialalo tylko na konfiguracji wap, a zeby szybciej internep chodzil ustawialem konfiguracjie szerokopasmowa "internet", na ktorym dzialalo gg itp, ale to play24 nie. Wiesz jakie to denerwujace jak zmieniasz np na internet i zapominasz, wchodzisz sprawdiz to play 24 i laduje sie ,niby laczy a po 1 min rozlacza. Trzeba zmienic ustawienia konfiguracyjen na wap i dopiero, a potem zeby gg dzialalo na internet i ta k w kolko...
Posted Image
Posted Image
Posted Image

#6 OFFLINE   marmal215

marmal215
  • User
  • 607 posts
    • Time Online: 21d 6h

Posted 12 November 2011 - 14:46

A ja jestem szczęśliwym abonentem sieci Play (Play Fresh All Inclusive Internet). Doładowuję średnio co miesiąc, a na 30dni mi 300mb wystarcza...
Odnośnie Play24, na W715/W595/K550@W610 mi się wszystko dobrze otwiera (kodem *111#), ale na X1 nie działało. Wina softu/telefonu.
Ogólnie jestem bardzo zadowolony. Tanie rozmowy i SMSy, tani i szybki internet to jest to, czego potrzebuję, a sieć P4 mi to daje.
PS. Tak jak mówił Rider. Nie rozumiem za bardzo ludzi, którzy biorą mixa. Czysta strata pieniędzy (Przede wszystkim właśnie te drogie pakiety). Najlepiej wychodzi abonament (z darmowymi minutami/sms/MB), a jak ktoś nie chce się wiązać z siecią to zdecydowanie oferta na kartę.

DENON DJ

0 user(s) are reading this topic