Posted 08 November 2011 - 20:11
Moze troche odbiegne od tematu, ale sie wypowiem na temat PLAY.
To tak, maja zla logike postepowania z ludzmi tj. mam umowe w play i mam drozsze taryfy, pakiety internetowe o jakies 25%-30% od zwyklej osoby, ktora ma telefon na karte i nie ma zadnych zobowiazan z nimi. Ja musze dopilnowac terminow, miec caly czas aktywne konto itp. Nie ma zadnych fajnych promocji ( nie mowie o play na karte), a te co juz sa do jakis czas drozeja. Pyskujaca obsluga klijenta, ktora nie obchodzi to ze mam jakis problem... Zapytalem dlaczego podrozaly pakiety internetowe , a na karte nie, to odpowiedzieli mi, ze jak mi sie nie podobaja ich taryfy, zebym po koncu umowy (2 lata, pozdro) przeszedl na karte.
Bardzo drogie telefony, na mix glownie.
Bardzo slaba dostepnosc telefonow, przez 2 miesiace nie mieli mojego na magazynie w calej Polsce.
Sprawdzanie wlaczonych uslug, to juz porazka, zebym musial przelaczac sie miedzy 5 roznymi menu,zeby sprawdzic dostepne mb...
Oczywiscie jest mozliwosc on line, ale logowania, hasla- weryfikacjie, lub przez telefon on line, ale na opcjiach konfiguracyjnych "internet", nie da sie polaczyc.
Nie mowiac o tym, ze to menu ww. pojawia sie w niezlych opuznieniach.
Jest jeszcze kilka wad, ale juz nie chcialo mi sie tluc w ta klawe.