Xperia arc – spojrzenie po 6 miesiącach użytkowania
#1 OFFLINE
Posted 05 October 2011 - 09:57
Zalety:
- Design (wygląd)
- Camera (aparat)
- Display (wyświetlacz)
- HDMI output (wyjście HDMI)
- Battery life(żywotność baterii)
- Performance (wydajność procesora)
- Speaker quality (jakość rozmów)
- Good In ear volumes (jakość odtwarzanych dźwięków)
- Timely software updates (regularne uaktualnienia oprogramowanie)
Wady
- Small/stiff power button (mały, twardy przycisk włączania telefonu)
- Small/stiff camera button (mały, twardy przycisk aparatu)
- Headphone placement (umiejscowienie wejścia na słuchawki)
- Camera placement (umiejscowienie aparatu)
- Chassis defects (jakość materiałów)
Jako największe zaniedbanie zdaniem autorów jest brak aparatu z przodu telefonu.
Jakie są Wasze doświadczenia związane z używaniem tego telefonu?
#2 OFFLINE
Posted 05 October 2011 - 15:09
Miniaturowe przyciski, też dają w kość. Już lepiej się sprawował układ w X10, w moim odczuciu 100 razy bardziej praktyczny niż w Arcu.
Co do zalet: możliwość modyfikacji. Podpięcie do Tv za pomocą HDMI, super sprawa, nie trzeba sie bawić w niepotrzebne przenoszenie fotek czy filmów. Jakość rozmów jak i dźwięk na głośniczku, totalna przepaść pomiędzy X10. Wygoda w obsłudze (MT) i ekran

Nie zgodzę się z tym:
#3 OFFLINE
Posted 14 November 2011 - 10:17
Xperia arc jest niczym piękna dziewczyna na podmiejskiej dyskotece. Z daleka robi piorunujące wrażenie, ale traci przy bliższym poznaniu. Fajnie pochwalić się nią przed kolegami, ale czegoś jej brakuje.
źródło...
dodam jeszcze sarkastycznie, że przy delikatnym obchodzeniu się z ową "piękną dziewczyną" pękł jej "paznokieć" a konkretnie prawy klawisz... czy można to zareklamować?
Pozdro

#4 OFFLINE
Posted 14 November 2011 - 11:30

#5 OFFLINE
Posted 11 May 2012 - 11:59

#6 OFFLINE
Posted 14 May 2012 - 20:59
Słyszałem opinie, że ekran się "odkleja". Czy to prawda? Czy mit?

#7 OFFLINE
Posted 15 May 2012 - 07:18
#8 OFFLINE
Posted 15 May 2012 - 13:57
Po prostu spotkalem sie z kilkoma komentarzami: "Wszystko fajnie gdyby nie odklejajacy sie wyswietlacz".
Może mieli na myśli pękającą obudowe i ekran "wyszedł" z obudowy?

#9 OFFLINE
Posted 15 May 2012 - 17:33
może Dante coś więcej wie na ten temat
#10 OFFLINE
Posted 15 May 2012 - 17:41

Edited by First, 15 May 2012 - 17:42.

#11 OFFLINE
Posted 15 May 2012 - 17:48

#12 OFFLINE
Posted 15 May 2012 - 19:54
phillix, on 15 May 2012 - 17:48, said:

A co ma jedno do drugiego? Erin miał uszkodzenie termiczne LCD z powodu grzania się płyty głównej, natomiast w Xperii S zamontowano partię wadliwych wyświetlaczy od Toshiby. Nowsze partie od Sharpa nie mają już tej wady

Jurij: Post użytkownika phillix został usunięty - brak związku z tematem.
#13 OFFLINE
Posted 16 May 2012 - 20:35
Powiedział, że on przebije mojego Arca X10, nie wiem czy mini, w testach benchmarka. Oczywiście riposta "Nie patrzę na jakieś cyferki w aplikacjach".
To że nie uciągnie GTA3 itd. Powiedziałem też o podkręcaniu procesora - mina bezcenna.
Więc jak to jest z tym Arc vs X10? (powiedzmy zwykłą X10)
Serio Arc to takie G?

#14 OFFLINE
Posted 16 May 2012 - 21:29
kojack, on 16 May 2012 - 20:35, said:
To straszny mikrus z tego gościa musi być, nie znam nikogo, kto by się zmieścił do telefonu, nawet takiego pierwszej generacji

Po co przebijać telefon? Jak ktoś chce wyładować swoją agresję, to niech się zabierze za uprawianie jakiegoś sportu. Niszczenie telefonów jest, moim skromnym zdaniem, czystą głupotą.
Racjonalne wymagania GTA 3 to procesor taktowany zegarem 700 MHz (mowa oczywiście o wersji PC). Nie wiem na ile dobrze została przeportowana ta gra, ale 1 GHz mocy obliczeniowej na telefonie w zupełności powinien wystarczyć. Z tego co mi wiadomo ludzie grają w to na arcu i są zadowoleni.
Serio Arc to takie G?
X10 ma chipset QSD8250 i procesor taktowany zegarem 1GHz, natomiast arc ma MSM8255 i procesor taktowany zegarem 1GHz. Który jest lepszy, trzeba by było poszukać jakichś testów... Nowszy jest ten w arcu.
Arc to był flagowy smartphone Sony Ericssona w roku 2011 (do czasu premiery arc S). Jak każdy telefon, ma swoje wady i zalety. Cechuje go na pewno świetny design, szybki procesor, sporo ramu, duży czytelny lcd 4,2" i GPU Adreno 220. Jeśli uważasz że to śmieć, to po prostu sprzedaj - wydaj pieniądze na coś, co spełni Twoje oczekiwania. Moim zdaniem powinieneś go potestować jakiś czas, jeśli nie będziesz zadowolony, zmienisz na coś innego. Ja nie uważam, żeby to był szmelc, jeśli o mnie chodzi to jest to jeden z lepszych modeli

P.S.
Jeśli miałbym wybierać między X10 a arc, wybrałbym arc. Ładniejszy design, nowsze podzespoły, większy ekran i aktualizacja do najnowszej wersji systemu. Ale wybór należy do Ciebie

#15 OFFLINE
Posted 16 May 2012 - 21:53
Tak nawiasem mówiąc, nie bądź panie czerwony taki dosłowny

Toć się zdziwiłem, że takie pierdoły mi mówi.
Widać było, że fan apple, gdyż dał mi do ręki Iphone'a 4S, ja jestem wierny marce Sony Ericsson, teraz Sony.
Pozdrawiam