Mieliśmy okazję obejrzeć ostatnio film nagrany Xperia ray nagrany wprost ze zderzaka samochodu, dziś zapraszam na zobaczenie filmu nagranego Xperia active z pozycji kasku na torze gokartowym.
Niestety jakość nagrania jest nieco gorsza od tej zaprezentowanej przy okazji "Reja", jednak myślę, że i tak warto zobaczyć ten materiał.

Film nakręcony Xperia active z kasku na torze gokartowym
Started by Mikołaj, Sep 30 2011 19:29
1 reply to this topic
#1 OFFLINE
Posted 30 September 2011 - 19:29
#2 OFFLINE
Posted 30 September 2011 - 19:47
Całego filmiku nie oglądałem, mniej więcej połowę ale chciałem "obronić" Xperię Active
Na początku nagrania kierowca ciągle kręcił głową, przez co obraz mógł być niewyraźny, to normalne. Inna kwestia to oświetlenie. Tu mamy zachód/wschód słońca, widać łuny, co również pogarsza jakość. Ale najważniejszą kwestią jest sam "statyw" na którym był telefon. Jeśli ktoś miał okazję przejechać się gokartem to wie, że najmniejsze zderzenie od razu czuć na całym kręgosłupie, do czego zmierzam - brak amortyzacji. Czuć najmniejszy uskok, co przekłada się oczywiście na nagranie. Gdyby Active przyczepić do zderzaka samochodu to efekt na pewno byłby bardzo podobny do tego nakręconego Ray'em

* Carmaster18 *